Tiedote: Suupohjan radan tehostettua kunnossapitoa jatkettava

Etelä-Pohjanmaalta on jo sadan vuoden ajan ollut ratayhteys Pohjanlahden rannikolle Suupohjan radan kautta. Tämä rata on mahdollistanut Suupohjan elinkeinoelämän kehittymisen aina näihin päiviin saakka. Suupohjan rata on erinomainen raakapuun ja sahatavaran kuljetukseen.

-Radalle tulee saada liikennettä kannattavuuden parantamiseksi, tästä ei liene epäselvyyttä mutta, mitä Liikennevirasto tai alueen kansanedustajat ovat tämän eteen tehneet, Kansalaispuolueen varapuheenjohtaja Piia Kattelus kysyy.

Kansalaispuolueen mielestä on väärin, että Liikennevirasto on linjannut lopettavansa Suupohjan radan tehostetun kunnossapidon ja aikoo tätä kautta “sammuttaa valot” vuonna 2019.

-Rata rakennettiin sata vuotta sitten, emmekö enää pysty edes puoliksi samaan kuin menneet sukupolvet, ihmettelee Kattelus.

Kestävän  kehityksen periaatteet puoltavat raskaan tavaran raideliikennettä maantiekuljetusten sijaan. Maanteillä on runsaasti korjausvelkaa, joten Suupohjan radan lakkautus lisäisi sekä korjausvelkaa että raskasta maantieliikennettä entisestään ja tämä lisää liikenteen päästöjä.

Tässäkin yhteydessä kokonaisuutta tulee katsoa ympäristöystävällisyyden, liikenneturvallisuuden, Suupohjan alueen elinkeinoelämän sekä Etelä-Pohjanmaan että Pohjanmaan maakuntien elinvoiman puolesta.

– On ilahduttavaa huomata, että Pohjanmaalla ei ole tyydytty Liikenneviraston linjaukseen vaan luottavaisesti ja positiivisella mielellä haetaan elinkeinoelämän ja alueiden kilpailukyvyn kannalta asiassa parempaa ratkaisua, joka takaisi Suupohjan radan tehostetun kunnossapidon vielä tulevaisuudessakin, toteaa Kattelus.