You are currently viewing TIEDOTE 12.1.2019  Kansalaispuolue r.p: Oulun lapsiin kohdistunut seksuaalirikosvyyhti on vasta jäävuoren huippu
Oulu. Kansalaispuolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen, varapuheenjohtaja Piia Kattelus ja Tuula Komsi (takana) vaativat kovia kiristyksiä maahanmuuttopolitiikkaan.

TIEDOTE 12.1.2019 Kansalaispuolue r.p: Oulun lapsiin kohdistunut seksuaalirikosvyyhti on vasta jäävuoren huippu

Kansalaispuolue vaatii rikoksiin syyllistyneiden ja laittomasti maassa olevien välitöntä karkottamista. Rangaistusasteikon kovemman pään tuomiot on otettava käyttöön ja rangaistuksia on kiristettävä.

”Vaadimme, että Suomen jokaisessa kaupungissa poliisi tiedottaa välittömästi, onko vastaavia seksuaalirikosvyyhtejä tapahtunut ja missä laajuudessa tätä esiintyy”, painottaa puheenjohtaja Sami Kilpeläinen.

Kriisikunnissa on viivytyksettä aloitettava toimenpiteet poliisin, kuntien johtavien viranhaltijoiden, sosiaalitoimen, koulutoimen ja muiden viranomaisten kesken uhrien auttamiseksi sekä vastaavien rikosten ennalta estämiseksi.

Kansalaispuolueen varapuheenjohtaja Piia Kattelus korostaa, että kun kyse on puolustuskyvyttömistä lapsista, ei Kansalaispuolue hyväksy viranomaisten lepsua asennetta rikostutkintaan eikä tekijöiden, olivatpa he taustoiltaan keitä vaan, suojelua millään verukkeella. 

Kansalaispuolueen puheenjohtajat vaativat asioiden julkista käsittelyä eivätkä hyväksy hyssyttelyä, jonka motiivina tuntuu olevan epäiltyjen kulttuurin tai uskonnon varjelu vihapuheelta tai rasismisyytteiden pelko.

”Poliisin on tuotava asiat kuntien ja kaupunkien luottamuselimiin, valtuustoihin ja hallituksiin. Samalla on aloitettava laaja työ seksuaalirikosvyyhtien estämiseksi.”