You are currently viewing Sininen Tulevaisuus ja Kansalaispuolue vaaliliittoon Kaakkois-Suomessa
Kansalaispuolue rauhoittelee keskustelua Kaakkois-Suomessa koskien vaaliliiton peruuntumista Sinisten kanssa.

Sininen Tulevaisuus ja Kansalaispuolue vaaliliittoon Kaakkois-Suomessa

Kansalaispuolue ja Sininen Tulevaisuus ovat päättäneet solmia vaaliliiton kevään 2019 eduskuntavaaleissa Kaakkois-Suomen vaalipiirissä. Vaaliliitto toteutetaan teknisinä ehdokaslistojen yhdistelminä ja molemmat puolueet tekevät omat itsenäiset vaalikampanjansa.

Vaaliliittojen yhteisenä tavoitteena on saada lisättyä puolueiden yhteenlaskettua valittujen kansanedustajien määrää ja tavoite on saada vähintään kaksi kansanedustajaa läpi.

Kansalaispuolueesta vaaliliittosopimuksen allekirjoitti puolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen ja varapuheenjohtaja Piia Kattelus. Molemmat ovat tyytyväisiä tekniseen vaaliliittoon.

”Kansalaispuolue lähtee ensi keväänä vaaleihin ensimmäistä kertaa puolueena kuten myös Sininen Tulevaisuus. Tekninen vaaliliitto vahvistaa hyvien ehdokkaidemme mahdollisuuksia lähteä ajamaan tavallisten suomalaisten asiaa eduskunnassa. Kaakkois-Suomen aluetta on kovasti koeteltu mm. Venäjä-pakotteiden takia, joten aluepolitiikalle ja maakuntien puolustamiselle on tarvetta.”

Alueelta nimettyjä ehdokkaita

Kansalaispuolue on asettanut Kaakkois-Suomesta ehdolle vanhemman konstaapelin Vesa Levosen Kotkasta. Sitoutumattomana ehdolle asettuva Levonen on Kotkan kaupunginvaltuutettu, joka haastoi viime kesänä Juha Sipilän Keskustan puoluekokouksessa Sotkamossa. Lappeenrannasta ehdolle asettuu asennusmestari Timo Leskinen. 41-vuotias Leskinen valitsi Kansalaispuolueen Harkimon Liike Nyt:in sijaan. Kansalaispuolue julkistaa loput ehdokkaansa alkuvuodesta.

Kaakkois-Suomen vaalipiiristä valitaan 17 kansanedustajaa eduskuntaan. Kansalaispuolue asettaa neljä ehdokasta ja Sininen Tulevaisuus kolmetoista ehdokasta.

Kansalaispuolue ja Sininen Tulevaisuus ovat jo tehneet vaaliliitot Oulun ja Vaasan vaalipiirissä.