You are currently viewing Sininen Tulevaisuus ja Kansalaispuolue vaaliliittoihin eduskuntavaaleissa
Kansalaispuolue ja Siniset vaaliliittoon

Sininen Tulevaisuus ja Kansalaispuolue vaaliliittoihin eduskuntavaaleissa

Kansalaispuolue ja Sininen Tulevaisuus ovat päättäneet solmia vaaliliitot kevään 2019 eduskuntavaaleissa Vaasan ja Oulun vaalipiireissä. Vaaliliitto toteutetaan teknisinä ehdokaslistojen yhdistelminä ja molemmat puolueet tekevät omat itsenäiset vaalikampanjansa.

Vaaliliittojen yhteisenä tavoitteena on molemmissa vaalipiireissä saada lisättyä puolueiden yhteenlaskettua valittujen kansanedustajien määrää ja realistinen tavoite sekä Vaasan ja Oulun vaalipiireissä on saada vähintään kaksi kansanedustajaa läpi molemmista vaalipiireistä.

Vaasasta ehdolle Kattelus ja Hongisto

-Kansalaispuolue lähtee ensi keväänä ensimmäistä kertaa puolueena vaaleihin. Sininen Tulevaisuus on samassa tilanteessa. Teknisen vaaliliiton kautta tarjoamme suomalaisille vahvan listan ja uskottavat ehdokkaat, jotka ajavat tavallisen suomalaisen asiaa. Olemme uskottava ja isänmaallinen vaihtoehto, sanoo Kansalaispuolueen varapuheenjohtaja ja eduskuntavaaliehdokas Piia Kattelus.

-27 vuotta poliisina ja lähes 8 vuotta eduskunnassa on opettanut, että äärimmäisyydet johtavat harvoin hyvään lopputulokseen. Puhutaan sitten politiikasta taikka muusta ihmisten välisestä toiminnasta. Sininen Tulevaisuus ja Kansalaispuolue tarjoavat turvallisen vaihtoehdon ääripäiden välissä, korostaa Sinisen Tulevaisuuden Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Reijo Hongisto.

Oulusta ehdolla Mattila ja Kilpeläinen

-.Eduskuntavaalit ovat kaikille iso ponnistus. Kyseessä on tekninen vaaliliitto, jonka tarkoitus on tehostaa vaalityötä. Uskon, että tällä vaaliliitolla on mahdollista saavuttaa Oulun vaalipiirissä kaksi kansanedustajan paikkaa. Toisaalta huolimatta, että vaaliliitto on tekninen, on yhteisiäkin teemoja Kansalaispuolueen kanssa. Pohjois-Suomi tarvitsee puolustajia, hyökkääjiä ja maalintekijöitä, linjaa ministeri ja Sinisen Tulevaisuuden Pohjois-Pohjanmaan puheenjohtaja Pirkko Mattila.

”Pidän teknistä vaaliliittoa Sinisten kanssa hyvänä ja luontevana asiana. Se vahvistaa mahdollisuuksia saada useampia edustajia läpi ja pystymme haastamaan vanhojen puolueiden politiikan. Pohjoisten maakuntien hyvinvointi kumpuaa tulevaisuudessakin työstä, toimeliaisuudesta sekä ihmisen ja alueiden tasapuolisesta kohtelusta myös vahvan julkisen sektorin avulla. Uskallan myös vastustaa maakuntia ja maaseutua kurjistavaa keskittävää politiikkaa Suomessa ja EU:ssa”, linjaa Kansalaispuolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen.

Vaasan vaalipiiristä valitaan 16 ja Oulun vaalipiiristä 18 kansanedustajaa eduskuntaan.