You are currently viewing Kilpeläinen ja Kattelus kiistatta Kansalaispuolueen johdossa
Kilpeläinen ja Kattelus kiistatta Kansalaispuolueen johdossa

Kilpeläinen ja Kattelus kiistatta Kansalaispuolueen johdossa

Yhdistysoikeuden asiantuntija Lauri Tarasti kertoi eilen 5.11.2018 julkisuuteen, että Sami Kilpeläinen on tähänkin asti ollut kiistatta Kansalaispuolueen puheenjohtaja ”sen vuoksi, että Kilpeläinen valittiin riidatta puheenjohtajaksi kesällä 2017.”

Jo 15.7.2017 puolueen puheenjohtajaksi valittu Kilpeläinen on siten edelleen puolueen puheenjohtaja ja ainoa nimenkirjoittaja ja varapuheenjohtaja on Piia Kattelus.

Lisäksi vaalijohtaja Arto Jääskeläinen on julkisuudessa tuonut esille, ettei riita-asioita huomioida puolueiden osallistumisessa eduskuntavaaleihin.

Tilanne 36-2

Kansalaispuolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen ja varapuheenjohtaja Piia Kattelus ilmoittivat tänään Helsingissä valittavansa eilisestä Helsingin käräjäoikeuden päätöksestä hovioikeuteen. Käräjäoikeuden päätöksen mukaan Paavo Väyrystä ei olisi voitu erottaa puolueesta kuulemismenettelyssä tapahtuneen muotovirheen ja Väyrysen puoluehallituksen jäsenyyden takia.

”On mahdotonta hyväksyä käräjäoikeuden ratkaisua, että Väyryselle olisi tullut yllätyksenä hänen erottamisensa.”

”Paavo Väyrynen vaati kanteessaan 38 Kansalaispuolueen päätöksen kumoamista. Käräjäoikeuden päätös on valtaosin puolueen käsityksen mukainen ja 36 päätöstä jäivät voimaan. Kansalaispuolue valittaa hovioikeuteen kahdesta päätöksestä. Nyt käräjäoikeus totesi, etteivät käytännössä juuri mitkään Väyrysen nostamista kanteista pitäneet paikkaansa.”

”Katsomme Väyrysen toimenpiteet poliisilla tutkittavina olevista taloudellisista väärinkäytöksistä, ml. tilien tyhjentäminen ja laittomat tilisiirrot, sekä luottamusaseman väärinkäytöstä niin vakaviksi, että niitä emme voi sivuuttaa ja jättää prosessia tähän.”

Katse eduskuntavaaleihin

Kansalaispuolue lähtee eduskuntavaaleihin tavoittelemaan 2-5 kansanedustajan paikkaa. Puolue aktivoi ihmisiä osallistumaan toimintaan avoimilla nettikyselyillä. Petopolitiikkaa koskeva ensimmäinen ”Kyllä kansa tietää” -kysymys kansalaispuolue.net -sivuilla sai nopeasti useita satoja vastauksia.

Puoluejohto arvioi oikeusprosessien kestävän pitkälle yli eduskuntavaalien, joten niillä ei vaalilain mukaisesti ole vaikutusta puolueen toimintaan tai ehdokasasetantaan.