You are currently viewing Kansalaispuolue tyrmää polttoaineverojen korotuksen – ”tyhjentäisi maaseudun”

Kansalaispuolue tyrmää polttoaineverojen korotuksen – ”tyhjentäisi maaseudun”

Kansalaispuolue ei voi hyväksyä ilmastopaneelin liikenteen asiantuntijaryhmän keskiviikkona esitettyjä vaatimuksia fossiilisten polttoaineiden rajuista verojen korotuksista.

Raportin mukaan suurin ohjaava vaikutus on polttoaineveron korotuksella ja tavoite on tehdä fossiilisilla ajaminen kalliimmaksi.

-Ilmastoraportilla ollaan tekemässä maaseudulla asuminen mahdottomaksi, nyt kiristämällä elinkustannuksia jälleen polttoaineveroja nostamalla, arvioi Kansalaispuolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen.

Polttoainekustannusten nousu lisää myös esimerkiksi maakunnissa toimivien julkisten viranomaisten kustannuksia.

-Poliisin tai esimerkiksi kuntien kotihoidon tärkeä liikkumisväline on auto, autoilun kustannusten nousu autokannan uudistamisesta johtaisi todennäköisesti jälleen henkilöstövähennyksiin, pelkää Kansalaispuolueen varapuheenjohtaja Piia Kattelus.

Kansalaispuolueen keskeisiä eduskuntavaalitavoitteita ovat maaseudun ja maakuntien ihmisten elinolosuhteiden parantaminen. Bioenergian tuotanto tuo myös työtä maaseudulle.

-Hybridi- ja sähköautot ovat tulevaisuutta. Niihin siirtyminen ei saa kuitenkaan tapahtua pakottamalla ja vaihdattamalla toimiva kansanauto tavallisilta ihmisiltä. Suomi on pitkien välimatkojen maa eikä täällä ilman omaa autoa juurikaan pärjää. Julkisessa keskustelussa ei myöskään ole huomioitu, ettei Suomen sähköverkko kestäisi joka kodin autojen latauksia, toteaa Kilpeläinen.