You are currently viewing Kansalaispuolue Kajaanissa: Petopolitiikkaa kiristettävä ja Suomen irrottauduttava YK:n massamaahanmuutto (GCM) sopimuksesta
Petopolitiikkaa on kiristettävä

Kansalaispuolue Kajaanissa: Petopolitiikkaa kiristettävä ja Suomen irrottauduttava YK:n massamaahanmuutto (GCM) sopimuksesta

Kansalaispuolueen puheenjohtajan Sami Kilpeläisen mukaan viimeaikaiset susihavainnot osoittavat, että Suomen petopolitiikkaa on kiristettävä.

-Lähelle asutusta ja pihapiireihin tulevat sudet pitäisi pystyä eliminoimaan tarvittaessa nopeammin. Usein karkoitus ei ole riittävä keino, koska se vain siirtää ongelman toisaalle. Lisäksi petopolitiikassa päätösvalta tulee palauttaa kokonaan kansalliselle tasolle, totesi Kilpeläinen Kajaanin Raatihuoneentorilla pidetyn tapahtuman yhteydessä.

Susien lisäksi myös ahmojen ja ilvesten määrän kasvu osoittaa petokannan kasvaneen liian suureksi. Kansalaispuolue tekee kaikille avoimia ”Kyllä kansa tietää”- kyselyjä nettisivuillaan Kansalaispuolue.net. Petopolitiikkaa koskeva kysely on reilussa vuorokaudessa kerännyt yli 350 vastausta ja lähes 85 prosenttia vastaajista vaatii petopolitiikan kiristämistä.

YK:n GCM-sopimus kiihdyttäisi massamaahanmuuttoa

Kansalaispuolue vaatii Sipilän hallitusta irrottautumaan YK:n massamaahanmuuttosopimuksesta. Varapuheenjohtaja Piia Katteluksen mukaan sopimuksesta ei olisi Suomelle kuin haittaa.

-Vuosi 2015 osoitti, että maahanmuutto ei ole hallinnassa edes EU:n alueella, eikä tehtyjä sopimuksia, kuten Schengen-sopimusta, noudatettu. On utopistista kuvitella, että YK:n tasolla voitaisiin tähän ongelmaan puuttua. Paras tae torjua haitallista massamaahanmuuttoa on päätösvallan pitäminen omissa käsissä sekä rajavalvonta, painottaa Kattelus.

YK:n GCM olisi tarkoitus allekirjoittaa joulukuussa Marokossa. USA, Itävalta ja Unkari ovat jo ilmoittaneet jäävänsä sopimuksen ulkopuolelle. Tanska ja Puola ovat kritisoineet sopimusta ja harkitsevat pysymistä sen ulkopuolella.

-YK:n pitäisi sen sijaan keskittyä juurisyiden eli liiallisen väestönkasvun hillitsemiseen kehitysmaissa, vaatii Kattelus.