You are currently viewing Kansalaispuolue julkisti kaksi ensimmäistä ehdokasta Oulun vaalipiiriin
Kansalaispuolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen ja varapuheenjohtaja Piia Kattelus toivottavat Olli-Pekka Wallinin (kuvassa oik.) tervetulleeksi KP:n eduskuntavaaliehdokkaaksi.

Kansalaispuolue julkisti kaksi ensimmäistä ehdokasta Oulun vaalipiiriin

Kansalaispuolueen puheenjohtaja Sami Kilpeläinen asettuu ehdolle Oulun vaalipiiristä. Myös Piraattipuolueen Oulun piirin puheenjohtaja Olli-Pekka Wallin siirtyy Kansalaispuolueeseen ja asettuu ehdolle eduskuntavaaleissa.

Sotkamosta kotoisin oleva agronomi ja valtiotieteiden maisteri Sami Kilpeläinen, 40, asettuu ehdolle vuoden 2019 eduskuntavaaleihin Oulun vaalipiiristä Kansalaispuolueen listalla.

-Palaan ehdolle kotiseudulle. Sieluni on Kainuussa ja haluan tehdä työtä Pohjois-Suomen ihmisten hyväksi, Sotkamossa maatilaa viljelevä Kilpeläinen kertoo.

Kilpeläinen on aiemmin ollut ehdolla Oulun vaalipiirissä kaksi kertaa keskustan ehdokkaana keräten reilun 4000 äänen ja vajaan 3000 äänen potit. Kilpeläinen toimii työelämässä meijeriteollisuudessa hankintajohtajana.

-Maan hallitus on unohtanut heikompien alueiden ja ihmisten asiat. Keskittäminen on ollut valtavaa tällä hallituskaudella, josta osoituksena on hallituksen maankäyttöä ja asumista ohjaavan MAL-sopimuksen mukaiset 60 000 uutta asuntoa Helsingin seudulle vuosina 2016-2019. Se vastaa noin 100 000 ihmisen siirtämistä kolmessa vuodessa Helsingin seudulle eli puolta Oulun väkiluvusta tai puolitoista kertaa Kainuun väkiluvun verran. Heikompiosaisten asema on kiristynyt mm. lääkekorvausten nostoilla sekä asumisen kallistumisena keskittämisen seurauksena. Perinteiselle keskustalaiselle heikompia puolustavalle politiikalle olisi ollut tarvetta ja on edelleen tilausta, mutta liberalisoitunut keskustakin on asettunut puolustamaan vahvoja alueita ja ihmisiä eli eliittiä, kritisoi Kilpeläinen.

Kilpeläisen mukaan ratkaisu olisi koulutuspaikkojen ja julkisten palvelujen ylläpitämisessä myös pienimmissä kaupungeissa ja kunnissa. Kajaanin opettajankoulutuksen lakkautukset, Oulaisten synnytysten jatko vain muutamalla vuodella ja erittäin voimakkaasti palveluja keskittäneet kuntaliitokset ja sote-ratkaisut ovat vieneet tai viemässä tärkeitä naisvaltaisia työpaikkoja pienemmiltä paikkakunnilta.

-Työpaikkoja pitää olla kaikkialla Suomessa sekä naisille että miehille. Julkisten palvelujen ylläpito kunnissa mahdollistaa myös yrittämisen ja palvelujen vahvistumisen yksityisellä sektorilla, muistuttaa Kilpeläinen.

Oululainen Olli-Pekka Wallin, joka tällä hetkellä toimii piraattipuolueen piirin puheenjohtajana, lähtee myös Kansalaispuolueen eduskuntavaaliehdokkaaksi. 52-vuotias kahden lapsen isä Oulusta on pitkän linjan it-ammattilainen.

-Kannatan kansalaisten voimakasta yksityisyydensuojaa, perustuloa sekä internetin nettineutralisointia kaikilla tasoilla. Vastustan ennakkosensuuria, hyvinvointivaltion romuttamista sekä politiikkaa joka aiheuttaa suuria eroja sosiaali- ja terveyspalveluihin eri alueiden välille. Suomen harjoittamalle politiikalle ei ole ollut vaihtoehtoja, vaan Suomea ollaan ajamassa yhä syvemmälle korporaatioiden hallintaan. Tälle kehitykselle on saatava loppu, summaa Wallin.

Kansalaispuolueen varapuheenjohtaja Piia Kattelus pitää Oulun vaalipiiriä vahvana alueena Kansalaispuolueen kannalta:

-Maaseudun Tulevaisuuden kysely osoitti, että uusista liikkeistä Kansalaispuolueen kannatus on maaseutualueilla. Meille on tulossa erinomaisia suomalaisten etua ajavia ehdokkaita niin Oulusta kuin myös Vaasan vaalipiiristä. Kokonaisuudessaan pyrimme asettamaan ehdokkaita 5-10 vaalipiiriin ja tavoittelemme 2-5 kansanedustajan paikkaa.