You are currently viewing Kansalaispuolue asetti lisää EK-vaaliehdokkaita Vaasan vaalipiiriin
Kansalaispuolueen EK-vaaliehdokas Minna Koskela Kauhavalta (kuvassa vas.) ja puolueen varapuheenjohtaja Piia Kattelus suuntaavat katseensa kevään vaaleihin. Muutos lähtee Pohjanmaan naisista.

Kansalaispuolue asetti lisää EK-vaaliehdokkaita Vaasan vaalipiiriin

Kansalaispuolue ajaa eduskuntavaaleissa viittä teemaa: valtiollinen ja taloudellinen itsenäisyys, sotilaallinen liittoutumattomuus, tasapainoinen aluepolitiikka, järkevä maahanmuuttopolitiikka sekä sosiaalinen tasa-arvo; Kansalaispuolueen mielestä kohtuullinen elintaso kuuluu kaikille.

Kansalaispuolueen varapuheenjohtaja Piia Kattelus Seinäjoelta iloitsee tänään Vaasan vaalipiiriin julkistettavista ehdokkaista, joiden kautta alueellinen kattavuus lisääntyy.

-Kansalaispuolueen ehdokaslista vahvistuu Pohjanmaalla. Kauhavalta ehdokkaaksi lähtee kokkolaissyntyinen neljän lapsen äiti ja ensihoidon lähihoitaja Minna Koskela. Alavudelta sitoutumattomaksi ehdokkaaksi on lupautunut orimattilaislähtoinen blogisti Erkki K. Laakso, kertoo Kattelus.

Minnan mottona on ”Ihminen ihmiselle sydämmellä”.

-Minä en jätä mitään puolitiehen. Elämä on kasvattanut minua. Vanhukset ovat lähellä sydäntäni. Olen kulkenut kotihoidossa ja ollut töissä vuodeosastolla Kauhavalla ja Härmässä, ja  monet kohtaamiset ovat jääneet mieleeni, kertoo Minna Koskela.

Erkki Laakso vahva oikeudenmukaisuuden puolustaja ja hän tulee ottamaan kampanjassaan kantaa oikeusjärjestelmän puutteisiin.

Minna Koskelalle isänmaa ja sotaveteraanit ovat tärkeitä. Minna on ollut mukana sotilaskotityössä ja hän on käynyt maanpuolustuskursseja.

-Isänmaallisuus on mennyt väärään suuntaan ja haluan tuoda sen takaisin omaan arvoonsa. Kannan huolta nuorten heikentyneestä maanpuolustustahdosta, mutta tavallaan myös ymmärrän sen tässä muuttuneessa yhteiskunnassa, toteaa Koskela.

Koskelan mukaan meillä suomalaisille on oikeus omaan uskontoon ja kulttuuriin. Yhteiskunnan tulisi suojella suomalaisia arvoja ja jakaa niitä kansalle.

Laakson mielestä Suomeen on saatava perustuslakituomioistuin, sillä Euroopan Neuvoston IOT:n yleissopimusta ei noudateta, vaikka se on sisällytetty perustuslakiimme ja on siis jo sinällään velvoittavaa primäärioikeutta.

-Tarvitsemme oikeusapujärjestelmän täysremontin, eli oikeusapu on palautettava vuoden 2002 tasolle, jolloin käräjätuomari päätti oikeusavun saannista. Nyt siitä päättävät oikeusaputoimistot, joissa on mielestäni sisäänrakennettu asiakasta syrjivä mekanismi, kertoo Erkki Laakso.

-Pakolaispolitiikan tulee olla selväjärkistä. Se tarkoittaa sitä, että ei anneta kaikkien mielivaltaisesti tulla, vaan valikoidaan tulijat, painottaa Koskela.

Kansalaispuolue on jo aikaisemmin julkistanut eduskuntavaaliehdokkaiksi ammattiopiston opettaja Jarmo Humalajoen Kokkolasta, maanviljelijä/yrittäjä Manu Yli-Juonin Kauhajoelta ja vanhempi rikoskonstaapeli, hallintotieteiden maisteri Piia Katteluksen Seinäjoelta.

Lisää ehdokkaita julkistetaan tammikuussa 2019. Kokonaisuudessaan Kansalaispuolue asettaa kahdeksan ehdokasta Vaasan vaalipiiriin.